4 tipy, jak je krásně opálit bez rizika rakoviny

Tagy:  sluníčko, ochrana, sluneční ochrana, krémy, stín, léto, pokožka, pleť

Sponzorované odkazy:

4 tipy, jak je krásně opálit bez rizika rakoviny

Rakovina kůže je čím dál častějším problémem u lidí všech věkových skupin. Již dávno neplatí, že touto chorobou onemocněli jen ti, co se extrémně vystavovali umělému sluníčku v soláriích. Ozonová vrstva je stále slabší, UV paprsky čím dál agresivnější a vy se snadno spálíte i v případě, že jste žili v domnění, že máte skvělý pigment. A právě ona spálená ložiska jsou kamenem úrazu, který může vést i k melanomům a s těmi si není radno zahrávat. Jak se tedy ubránit rakovině kůže, aniž byste měli barvu jako stěna?

Vysoký UV faktor

A je to tu zase. Zdravotníci, lékaři, kosmetická studia. Všichni apelují na používání vysokých ochranných slunečních faktorů, ale vy si stále myslíte, že se jedná o zbytečné plašení. Pravdou ale je, že vysoké UV faktory mají něco do sebe. Jednak díky nim můžete na sluníčku strávit delší dobu a navíc vás opravdu účinně ochrání před spálením a nevzhlednou barvou, jež by se držela i několik týdnů. A pověra, že se díky ,,padesátce nikdy neopálíte? Tak ta je nesmyslná! Myslete na své zdraví a pořiďte si opalovací krém nebo sprej s vysokých faktorem, a to i v případě, že se plánujete opalovat pouze doma na zahradě, nikoli u moře.

Autor: yesstyleAutor: yesstyle

Přes poledne stín

Odpoledne se vždy sotva opálíte, kdežto přes poledne vám stačí jít nakoupit do nedalekého obchodu a už jste spálení? Přes poledne je sluníčko opravdu velice agresivní, dokonce i v České republice. Pokud nechcete následující dny trpět s rudými rameny a nemoci se skoro pohnout během spánku, pak se přes dopolední hodiny sluníčka vyvarujte. Raději si přečtěte knihu ve stínu a nebo relaxujte v pohodlí domova. Vaše kůže vám bude vděčná!

Chraňte i obličej

Možná i vy patříte k těm lidem, kteří se sice čas od času krémem namažou, na co ale zapomínáte, je obličej a oblast dekoltu. Ale právě tato místa jsou absolutně nejnáchylnější a nemyslete si, že se jim rakovina kůže beze strachu vyhne. Obličej je nejenom podstatně citlivější, než zbytek těla, ale kromě velikého rizika spálení a podráždění se vám také mohou vytvořit nepříjemné pigmentové skvrny a akné. Opravdu chcete toto všechno riskovat? na obličej si obstarejte speciální krém s UV faktorem minimálně 50.

Barevný krém je jistota

Absolutní jistota zdravého opálení, které vám v žádném případě nezpůsobí zdravotní komplikace, je samoopalovací přípravek. Dnes již existují šetrné a precizní varianty, které se snadno a rychle nanáší, okamžitě zasychají, nedělají nevzhledné fleky a nepáchnou. Samoopalovací sprej, gel nebo krém je tak tou nelepší variantou, jak se zdravě opálit, a to během několika málo minut a bez pocení se na sluníčku.

Autor: thehutAutor: thehut

Článek 4 tipy, jak je krásně opálit bez rizika rakoviny byl publikován 5. srpna 2014 v 12.00 v rubrice Krása. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...