Které ovoce jíst denně? Banány!

Tagy:  banány, strava, zdraví, zdravá strava, jídelníček, sacharidy, ovoce

Sponzorované odkazy:

Které ovoce jíst denně? Banány!

Ovoce je, spolu se zeleninou, jediným zdrojem zdravých komplexních cukrů, které jsou pro tělo a jeho dostatečnou energii, naprosto nezbytné. Pokud se ovoci vyhýbáte, pravděpodobně vám ona energie a dostatek cukrů chybí a pak snadněji sáhnete po nějaké sladkosti. Ovoce a zelenina by měly tvořit až 500 gramů vašeho denního příjmu a záleží zcela na vás, jaké druhy budete preferovat a konzumovat. Nejzdravějším druhem ovoce jsou údajně jablka, svoje ohromná pozitiva mají ale také banány. Víte, že byste je měli jíst denně?

Přestaňte se banánů „bát“

Již spousty let jsou banány označovány za absolutní zlo pro veškeré diety a hubnoucí režimy. Údajně totiž obsahují mnoho cukru a tím pádem i sacharidů, které s hubnutím nejdou ruku v ruce. To je ale ohromný omyl, neboť dokonce sacharidy při hubnutí potřebujete. Průměrný banán obsahuje okolo 100 kcal a takové množství kvalitních látek. které povzbuzují činnost metabolismu a lepší náladu, že by byl prakticky hřích je nejíst.

Rychlý zdroj energie

Sacharidy tělo potřebuje především kvůli energii, kterou tělo musí někde čerpat. Spousta lidí při pocitech únavy sáhne zcela špatně po kofeinu, po sladkostech s jednoduchými cukry nebo po pečivu, čímž se ochuzuje o celou řadu výživných látek, které tělo neuvěřitelně ocení. Banány jsou vhodné například před sportovním výkonem, kdy vás doslova nakopnou k běhu nebo cvičení v posilovně.

Autor: Ralph DailyAutor: Ralph Daily

Pomozte svému trávení

Čím dál více lidí bojuje s problémy s trávením, za které může nejenom špatná strava, ale celkově nevhodná životospráva a také stres, který je zabijákem naprosto všeho, co by v těle mělo přirozeně fungovat. Díky vysokému obsahu enzymů, vlákniny, stopových prvků a pektinu jsou banány skvělé při potížích se zažíváním, pomáhají proti zácpě, ale naopak také tlumí průjmy. Pokud vás trápí zažívací potíže, banány jsou skvělou přírodní cestou, jak tělu pomoci.

Zbavte se stresu

Stres je pro většinu lidí denním chlebem a smutné je, že si bez jeho existence někteří nedokáží představit své běžné fungování. Být ale neustále ve střehu, napjatí, mít problémy se spánkem, trpět výkyvem nálad, hubnout nebo naopak tloustnout a podobně je přeci nepříjemné pro každého. Stres, alespoň ne ten nepřiměřený, do života nepatří, proto byste se měli snažit jej vyčlenit či omezit na minimum. K tomu vám skvěle pomohou opět zmiňované banány, které obsahují látku zvanou typtofan, která se v těle přeměňuje na serotonin, známí jako hormon štěstí. Po konzumaci banánu se proto opravdu můžete cítit velmi příjemně a uvolněně.

Článek Které ovoce jíst denně? Banány! byl publikován 10. února 2016 v 19.00 v rubrice Zdravá výživa a Zdraví. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...