4 Vánočních tipy pro workoholiky

Tagy:  svátky, oslava, dovolená, odpočinek, workoholik, práce, volný čas

Sponzorované odkazy:

4 Vánočních tipy pro workoholiky

Na Vánoční svátky se většina lidí velice těší a někteří se Štědrého dne nemohou dočkat. Ovšem toto tvrzení pravděpodobně neplatí pro zaryté workoholiky, jejichž dennodenní náplní a životním chlebem je práce. Pracovat musí naprosto každý, o tom není pochyb,, nicméně existují tací, co v zaměstnání tráví dny i noci a také si práci nosí domů. V takovém případě povinnost z práce přeroste v nemoc a vy se tak dostanete do začarovaného kruhu, kde není čas na pořádné jídlo, volnočasové aktivity a už vůbec ne na relax. Jak si užít Vánoce, pokud I vy patříte k notorickým workoholikům? Máme pro vás pár skvělých tipů. Díky nimž se Vánoce stanou tím nejoblíbenějším obdobím v roce.

Vypněte veškerou rušivou elektroniku

Je v celku přirozené, že si pravidelně kontrolujete maily a příchozí poštu, a to nemusíte být zrovna workoholik. O to více sedíte u počítače, pakliže jím skutečně jste. Abyste se alespoň na Vánoce dokázali odtrhnout od práce a nic vás nerušilo, nekompromisně elektroniku odpojte. Telefon vypněte, počítač stejně tak s v ideálním případě je uschovejte například do skříně, kde vás nebudou “lákat” k jejich opětovnému zapnutí.

Autor: Antonio CastagnaAutor: Antonio Castagna

Dodělejte vše nezbytné

Workoholici mají obvykle sklony k extrémní pečlivosti a pracovitosti, proto za sebou nenechají ladem, skladem nedodělaný úkol. Pakliže víte, že máte cokoliv rozpracované, raději si před Vánoci vše dodělejte a předejděte tak myšlenkám na práci I ve dnech, kdy máte být v naprostém klidu a pohodě.

Obklopte se blízkými lidmi

Workoholici jsou zpravidla ti lidé, co žijí sami, nemají příliš bohatý osobní život a především nemají děti nebo stálého partnera. Jejich náplní je zkrátka práce a vše okolo ni. Jak se tedy na Vánoce vyvarovat pracování a zabývání se vším možným, vyjma odpočinku? V ideálním případě se obklopte těmi nejbližšími lidmi. Ať už se bude jednat o rodinu nebo přátele je čistě na vás, ale ve společnosti těch, co vás mají rádi, rozhodně na práci myslet nebudeme a naopak si užijete společných chvil, jež jsou vskutku cenné.

Věnujte se tomu, na co běžně nemáte čas

Workoholici zpravidla nestíhají naprosto nic, a to právě kvůli práci. Využijte proto svátků a odpočiňte si také při aktivitách,jež běžně přes rok nemáte šanci stíhat. Řeč je například o čtení knih nebo novin. Kdy jindy, než právě o Vánocích se zachumlat pod deku a přečíst si napínavou detektivku nebo uvolňující román?

Článek 4 Vánočních tipy pro workoholiky byl publikován 16. prosince 2016 v 23.00 v rubrice Zdraví, Psychologie a Nemoci. Autorem článku je Veronika Sýkorová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...