Jak vyzrát na vlhký kašel? Přírodní cestou, či tabletkami?

Jak vyzrát na vlhký kašel? Přírodní cestou, či tabletkami?

Mrazivé počasí je jako stvořené pro vznik kašle. Prudký a nepříjemný proces nemůže člověk ovládat, ale naštěstí se ho dokáže postupně zbavit. Nejčastějším druhem je vlhký kašel, který se rodí kvůli nahromaděnému hlenu v plicích.

Nevzhledné hleny vznikají z infekce virové anebo bakteriální. Jakmile hlen vykašláváte, uleví se, ale ne nadlouho. Hlen se ihned vytvoří. Vykašláváním se člověk brání a uvolňuje tak dýchací cesty, jež jsou drážděny. Člověk by měl mít na paměti, že kašel může být průvodcem mnohem závažnějších nemocí. Jedná se o infekce nosohltanu i bronchiální astma. Lze říci, že kašel může trvat déle než čtyři týdny, ale minimálně čtrnáct dní.

Jak si poradit?

Jakmile onemocníme, často trpíme vlhkým kašlem. Naštěstí není tak bolestivý jako jeho dráždivý bratříček. Vlhký kašel se lépe snáší v polosedě. Jakmile si lehneme, potřeba vykašlávat hlen se zvyšuje. Je možné se léčit hned několika způsoby, ale podávání antibiotik je ve většině případů zbytečné. Dobrými pomocníky jsou léky podporující vykašlávání. Říká se jim expektorancia, či přípravky ředící chrchle a navozující vykašlávání neboli mukolytika. Jen si dejte pozor, že vlhký kašel nelze léčit tlumícími produkty, antitusiky. Někteří doktoři je předepisují na noční užívání, aby se člověk vyspal. Nicméně si nemůžete naordinovat lékařům postup sami, protože nevíte, jak na vás zapůsobí. Občas dojde k zabránění dýchání, což je velmi nebezpečné.

Věděli jste, že léky na vlhký kašel není možné užívat po páté hodině odpoledne? Jen si díky nim dráždíte dýchací cesty. Museli byste vykašlávat i v noci. V tomto případě si dopřejte bylinkové čaje a vyzkoušejte rady našich babiček.

Léčení bylinkami

Osvědčeným pomocníkem je heřmánek, jenž se pyšní dezinfekčními účinky a je vlastně vhodný na všechny typy kašle. Naše babičky nedaly dopustit na odvar z podbělu či lípy srdčité. Určitě už jste slyšeli o domácím jitrocelovém sirupu anebo tympánovém čaji. Úlevu plicím přinese med i čaj z bezového květu. Organismus potřebuje rovněž vysoký podíl vitamínu C. Unikátem jsou šípkový čaj, anýzový a mateřídouškový odvar. Med a citrón jsou nezbytností. Prý mají lepší účinky než všechny léky světa.

Když je hůř a hůř…

Pokud už nevíte kudy kam a jste vykašláváním hlenu unavení, vyzkoušejte přípravky Ambrobene. Pomohou sirup, roztok i Ambrobene tablety. Záleží, na jakou formu jste zvyklí. Dětem prospěje sirup a dospělí ocení komfortní užívání tabletek. Dejte přednost efektu 5 v 1 proti vlhkému kašli. Počítejte s rychlým rozpouštěním hlenu, snadným vykašláváním, zklidněním podrážděných průdušek a dýchacích cest i podporou průniku antibiotik. Nezapomínejte na pravidelný pitný režim formou bylinkových čajů a dostatek vitamínu C. Odpočinek na lůžku je klíčem k úspěchu.

Článek Jak vyzrát na vlhký kašel? Přírodní cestou, či tabletkami? byl publikován 30. listopadu 2018 v 23.00 v rubrice PR články. Autorem článku je Inzerce. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...