Nemáte vlastní zahrádku? Kupujte si kvalitní česnek! Pomůže vám proti nemocem a zvýší imunitu

Nemáte vlastní zahrádku? Kupujte si kvalitní česnek! Pomůže vám proti nemocem a zvýší imunitu

Nejlepší zelenina je vždycky ta z vlastní zahrádky. Ne každý má ale možnost si ji sám vypěstovat. A když toužíte po stejně kvalitní zelenině, musíte najít takového dodavatele, který se pěstování na zahrádce nejvíce přiblíží. Takového, u nějž se můžete spolehnout na jeho kvalitu. Jedním takovým je zemědělská společnost ALA, a. s. Řepníky, která mimo jiné nabízí česnek na prodej.

Česnek napuštěný chemií ztrácí své pozitivní účinky

Česnek patří k základním stavebním kamenům (nejen) české kuchyně. Je chutný, má pozitivní dopad na zdraví a funguje jako prevence proti různým nemocem. Ovšem za předpokladu, že je maximálně kvalitní a pěstovaný bez drastického chemického ošetřování. Česnek, který má za sebou dlouhou cestu ze zahraniční, kde se mnohdy pěstuje masově, vám neposlouží tak jako ten domácí.

Česnek pomáhá bojovat s viry a bakteriemiČesnek pomáhá bojovat s viry a bakteriemi

K čemu všemu je česnek dobrý?

Domácí česnek pěstovaný bez použití pesticidů pomáhá bojovat s viry a bakteriemi. Zlepšuje dýchání, pročišťuje dýchací cesty, odstraňuje střevní parazity, snižuje krevní tlak a lze jej použít také pro vnější užití. Například pro léčbu oparů, plísní a bradavic. Pozitivně působí jako prevence většiny typů rakovinového onemocnění. Většinu pozitivních účinků má na svědomí Alicin, látka s antibakteri­álními, antivirovými a antioxidačními vlastnostmi, která zároveň způsobuje charakteristické štiplavé aroma. Česnek, který pořádně voní, je tak velmi zdravý. A především chutný, spoustu českých jídel si bez něj nelze vůbec představit.

Domácí pěstování bez pesticidů

Zmiňovaná zemědělská společnost ALA Řepníky pěstuje české odrůdy česneku, jako jsou Havel či Havran. Pro jejich ošetřování nepoužívá žádné pesticidy, které by mohly snižovat jeho účinky. Soustředí se výhradně na okopávání a ruční odplevelení. Mimo prodeje česneku jsou hlavním produktem společnosti, jejíž nabídku nalezne na www.alarepniky.cz, konzumní brambory a mléko.

Článek Nemáte vlastní zahrádku? Kupujte si kvalitní česnek! Pomůže vám proti nemocem a zvýší imunitu byl publikován 20. března 2020 v 00.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...