Jak vyzrát na zavřené posilovny?

Sponzorované odkazy:

Jak vyzrát na zavřené posilovny?

Nedávno skončily Vánoce, posilovny jsou zavřené a vaše zimní bunda už nedočkavě vyhlíží jaro, aby si odpočala od náporu vašeho bříška? Zapomeňte na výmluvy, že nemáte kam chodit cvičit, když je vše zavřené, v tomto článku vám poradíme, jak si posilovnu zařídit doma.

Jak cvičit doma?Jak cvičit doma?

Cvičení je zásadní nejen k udržení fyzické zdatnosti, ale také ke zvýšení duševní pohody – v době světové pandemie je psychické zdraví obzvláště důležité. K provádění domácích tréninků nepotřebujete spoustu prostoru, ale bude třeba, abyste si vyhradili nějaký koutek, ze kterého odstraníte všechen nepořádek.

Nábytek

Ke cvičení můžete využít i nábytek. Pomocí pohovky, či křesla můžete cvičit tricepsy. Židle vám pomůže držet rovnováhu u dřepů s předsunutou nohou, či při sklapovačkách. Stačí být trochu kreativní a uvidíte, že vymyslíte spoustu kreativního využití vašeho nábytku.

Stěny

I obyčejná stěna může být velkým pomocníkem při rýsování svalů. Skvěle podpoří cviky na záda, stehna a zárubně ode dveří vám procvičí svaly horních končetin.

Velmi oblíbené je cvičení na balónuVelmi oblíbené je cvičení na balónu

Koberec

Kusový koberec využijte na vymezení prostoru pro cvičení. Na internetu je spousta druhů cvičení, které používají různé poskoky, koberec vám pomůže utlumit nárazy ušetří vaše klouby a nervy vašich sousedů. I plank bude příjemnější na měkčí podlaze.

Zrcadlo

Nemusíte kupovat obří zrcadlo jen kvůli cvičení. Stačí, když si svoje místečko na cvičení zřídíte blízko šatní skříně. U cvičení vysloveně zrcadlo nepotřebujete. Ale pro cvičení vašeho jádra, TRX, či zádového svalstva, vám zrcadlo velmi pomůže, protože se budete u cvičení moci sledovat jaké máte držení těla, jestli provádíte cvik pořádně.

Pásky a závěsné systémy

Nemusíte kupovat vybavení na cvičení za desetitisíce, ale gumové pásky, TRX závěsné systémy a podobné produkty vám pomohou procvičit celé tělo a nezaberou vám polovinu plochy bytu. Tyto vychytávky mají také výhodu, že lanka a gumy na cvičení schováte do šuplíku a máte uklizeno.

Cvičení u okna

Pokud je to možné, zkuste najít místo na cvičení s výhledem z okna. Cvičení bude méně nudné. Navíc si budete moci okno otevřít a na čerstvém vzduchu se vám bude cvičit lépe. Pozor ať v tomto období nenastydnete.

Udržujte v cvičebním prostoru pořádek

„Dokopat“ se k cvičení po zimním lenošení není jednoduché. O to víc je důležité, aby na vašem místě určeném pro cvičení byl pořádek. Když budete muset trávit čtvrt hodinu úklidem před tím, než si půjdete zacvičit, je větší šance, že ani cvičit nepůjdete, protože se vám nebude chtít ani uklízet, ani cvičit.

Cvičební koutek na jóguCvičební koutek na jógu

Místo pro relaxaci

Místo na cvičení nemusí sloužit pouze k HIIT tréninku, či spalování kalorií. Směle může sloužit k hloubkové relaxaci, meditaci a cvičení jógy. Podložka na jógu, hudba a máte skvělé místo pro uklidnění za pár korun.

Apelujte na smysly

Používání emotivní vůně během cvičení vám může pomoci zlepšit náladu a zvednout energii, což je ideální doping pro vaše cvičební začátky. Pro jódu a uvolnění volte santalové dřevo, mátu, pro více energie citrusové vůně.

Hudba vám pomůže s výdržíHudba vám pomůže s výdrží

Motivační hudba

Udělejte si na Spotify, či Youtube svůj playlist na cvičení. Vyberte energickou hudbu, která vás napumpuje a bude vás nutit cvičit a hýbat se. Klidně si jednou týdně zatancujte na vaše oblíbené hity z mládí. Diskotéky jsou zavřené, ale i tanec je pohyb, navíc pohyb, který většinu z nás baví.

Článek Jak vyzrát na zavřené posilovny? byl publikován 24. února 2021 v 09.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...