Sezóna chřipek a nachlazení. Kdy jít do posilovny a kdy zůstat doma?

Sponzorované odkazy:

Sezóna chřipek a nachlazení. Kdy jít do posilovny a kdy zůstat doma?

Dali jste si na přelomu roku novoroční předsevzetí, že budete chodit do posilovny? A ještě stále ho dodržujete? Gratulujeme! Nyní máme sezónu, kdy je každý druhý kolem nás nachlazený, počet pokašlávajících lidí kolem nám je až zarážející. Nechcete se vzdát posilovny, ani když máte pocit, že na vás něco leze? Přečtěte si náš článek, ve kterém vám poradíme, kdy ještě do posilovny můžete a kdy máte raději zamířit do postele.

Ano víme, když týden dva vynecháte, budete se muset do svého tréninku dostávat znovu, ale opravdu je lepší jednu dvě návštěvy posilovny vynechat, než si zadělat na dlouhodobé zdravotní potíže.

Když už do posilovny mermomocí musíte, chovejte se tak, abyste nikoho nenakazili. Buďte ohleduplní!

Nepsané pravidlo, které vám ulehčí rozhodování, zda jít cvičit, anebo zůstat doma je to, že pokud máte rýmu, kýcháte, tak si klidně dojděte zacvičit, ale máte-li teplotu, kašel, trápí vás únava a bolesti svalů, zůstaňte doma.

V dnešní době na to nejsme zvyklí, ale poslouchejte své tělo, když už se do posilovny vydáte, snižte intenzitu cvičení, hodně pijte, zkraťte dobu cvičení, nechoďte do sauny ani nehrajte teamové sporty, abyste nikoho nenakazili. To se jděte raději projít, i tak spálíte nějaké kalorie a chůze vám neuškodí.

Regenerace po nemoci

Myslete také na to, že i po nemoci byste se měli šetřit. Alespoň týden po vymizení příznaků nachlazení byste si měli raději zacvičit doma. I po nemoci můžete roznášet bacily, ale také byste měli odpočívat, aby mělo vaše tělo dostatek času na regeneraci.

Článek Sezóna chřipek a nachlazení. Kdy jít do posilovny a kdy zůstat doma? byl publikován 1. března 2023 v 00.00 v rubrice Zdraví. Autorem článku je Petra Havlíková. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...

Podobné články

Prosím čekejte ...