Meloun, mango a ananas – ovocem k věčné kráse

Tagy:  meloun, kantalup, cantaloupe, ananas, mango, bromelin, antioxidanty, ovoce

Sponzorované odkazy:

Meloun, mango a ananas – ovocem k věčné kráse

Mnoho zeleniny a ovoce doslova oplývá vitamíny a minerály. Především čerstvé ovoce je velmi chutné a jeho konzumace tudíž i velmi příjemná. Seznamte se v krátkosti s příznivými účinky melounu, manga a ananasu a zařaďte je mezi pravidelně konzumované ovoce. Toto ovoce má velmi příznivé účinky na naše zdraví i mladistvý vzhled. (Každý víme že meloun je zelenina, přesto je výstižnější řadit jej k ananasu a mangu než k okurce a bramborám.)

Slaďoučký meloun kantalup

Meloun kantalup je obzvláště chutným a sladkým druhem melounu. Jeho dužina má oranžovou barvu a svrchu je meloun jakoby potažen béžovou hustou pavučinou. Uvnitř melounu se ukrývá sladká poměrně výrazná chuť. Tento meloun dodá šmrnc každému ovocnému salátu, ale jeho chuť nejlépe vynikne samotná. Meloun kantalup je díky vysokému obsahu antioxidantů skvělým prostředkem v boji s volnými radikály. Meloun kantalup obsahuje také betakaroten, draslík a vitamín C. To vše prospívá naší obranyschopnosti, správné funkci oběhového systému, snižování krevního tlaku i cholesterolu. Vysoký obsah vody v melounu pomáhá odstranit škodliviny z těla.

Tip: V obchodech si pořizujte raději pevnější melouny kantalup. Doma je můžete nechat několik dní stát a oni uzrají a změknou. Chcete-li konzumovat meloun ihned, vyberte si kus, který je měkčí, ale není pomačkaný a nemá na sobě fleky.

Chuťově výrazné mango

Mango je chutným ovocem výrazné, někdy až pikantní chuti. Jedná se o exotické ovoce, které si však na našem trhu našlo své stálé místo. Ke koupi se nabízí prakticky po celý rok a příznivé působení živin v něm obsažených oceníme především v aktuálním nepříznivém počasí. Mango je bohaté betakaroten a vitamíny C a E. Tyto látky jsou důležité pro pevnou a zdravou kůži, dobrou paměť, celkovou imunitu a zdravé srdce. Mango obsahuje také vlákninu, která prospívá našemu trávení. Konzumace manga také přispívá zdravým očím, plícím a růstu pojivové tkáně.

Zdravý a chutný ananas

Ananas je chutným aromatickým ovocem. Čerstvý uspokojí chuťové buňky i těm nejnáročnějším. Ovocným salátům dodá sladkost a chuť a je obvykle nejvýraznějším prvkem. Ananas je skvělým zdrojem vlákniny a obsahuje také mangan, který je zásadní při produkci energie a také v boji s volnými radikály. Ananas je bohatý na vitamíny B2 a B3 a C. V ananasu bychom našli také enzym bromelin, který vyniká svými protizánětlivými účinky a také pomáhá při potížích s klouby.

Čerstvé ananasy, autor: leafar..Čerstvé ananasy, autor: leafar..

Článek Meloun, mango a ananas – ovocem k věčné kráse byl publikován 7. prosince 2009 v 00.00 v rubrice Zdravá výživa. Autorem článku je Šárka Rychtářová. Pro diskusi slouží komentáře (0).

Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...
Prosím čekejte ...